๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 963677
عزيزى الزائر* عزيزتى الزائره
مرحبا بكم فى منتديات قمر الزمان المصريه
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك كما يسعدنا أنضمامكم لأسرتنا كى تصبح فردا منها
شكرالزيارتكم الكريمه وشكرا لأنضمامكم وتسجيلكم
ادارة المنتدي
قمر الزمان

الادارة
Qmr Elzaman


๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 963677
عزيزى الزائر* عزيزتى الزائره
مرحبا بكم فى منتديات قمر الزمان المصريه
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك كما يسعدنا أنضمامكم لأسرتنا كى تصبح فردا منها
شكرالزيارتكم الكريمه وشكرا لأنضمامكم وتسجيلكم
ادارة المنتدي
قمر الزمان

الادارة
Qmr Elzaman


๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑



 
الرئيسيةالأهداءاتأحدث الصورالتسجيلدخول
๑۩۞۩๑ " كل امرئ سيفنى ويُبقي الدهر ما كتبت يداه ، فاحرص أن لا تكتب غير شيء يسرك في القيامة أن تراه " ๑۩۞۩๑ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 ๑۩۞۩๑ (( رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء )) ๑۩۞۩๑ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 ๑۩۞۩๑ أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ.أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ ๑۩۞۩๑
♥️ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 اهلا ومرحبا بكم فى منتداكم منتدى قمر الزمان المصريه ♥️ المنتدى منتداكم فهو منكم وإليكم ♥️ فهو بمثابة بيتكم الثانى ♥️ إسلاميات ♥️ حكم ومواعظ ♥️ ثقافه ومعلومات ♥️ مناقشات جاده وصريحه ♥️ الأخبار اليوميه ♥️ الشعر والأدب ♥️ الخواطر وعذب الكلام ♥️ تسالى وترفيه ♥️ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 مع تمنياتى لكم بقضاء اسعد الأوقات بين أقسامه ♥️ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 واهلا ومرحبا بك زائرنا الكريم يشرفنا ♥️ أنضمامك الى اعضاء منتدانا والى اسرتنا الكريمه نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 ♥️
Cool رجاء من أسرة منتديات قمر الزمان المصريه نرجو من الساده الزوار والأخوه والأخوات الأعضاء عدم نشر أى أعلانات لأى مواقع أو مدونات أو مكاتبات أو أى أرقام جوال أو فاكس أو تيلفونات أو عناوين نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729 ولكم منا فائق الأحترام والتقديرنصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729
♥️♥️ اهلا ومرحبابكم فى منتداناالحبيب ♥️♥️ اعضاء محترمين ♥️♥️ اخوه ♥️♥️ واخوات ♥️ زائرين ♥️♥️ متمنيين لكم أقامه ممتعه ♥️♥️ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729

**صمتي لا يعني رضاي ♥️♥️ وصبري لا يعني عجزي♥️♥️ وابتسامتي لا تعني قبولي ♥️♥️ وطلبي لا يعني حاجتي ♥️♥️ وحذري لا يعني خوفي ♥️♥️ وسؤالي لا يعني جهلي ♥️♥️ وخطئي لا يعني غبائي ♥️♥️ هي مجرد جسور .. أعبرها لأصل إلى القمه ♥️♥️ نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729

احلى اعضاء واحلى اخوات فى الله وحشتونى جميعاااااااا نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 20729


 

 نصائح لست البيت ارجوا التثبيت

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نورا
مراقبه عامه
مراقبه عامه
نورا


انثى
أعلام الدول : نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Egitto10
المهنه : نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Studen10

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: نصائح لست البيت ارجوا التثبيت   نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت I_icon_minitimeأغسطس 16th 2010, 07:32

يلاّ نشوف المشاكل وحلولها مع بعض
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


المشكلة الأولى


زيادة الملح في الطعام


ساعات وإنتِ بتطبخي والأكل لسه على البوتاجاز بعد ما تحطي الملح وتدوقي الأكل تلاقي إن


الأكل طلع ملحه كتير شوية.. طبعا بتزعلي وبتبقي مش عارفة تعملي إيه بالرغم من إن الحل


بسيط جدا وكل الحكاية إنك والأكل لسه على النار تجيبي بصلة وتقشريها وتقطعيها إلى قطع


صغيرة جدا وتحطيها في الحلة اللي فيها الأكل ده وهي هتمتص أي ملح زيادة.


أو إنك تضيفي معلقة صغيرة من السكر وهي هتضيع لك أي ملوحة في الطعام.


المشكلة التانية


دموع البصل


أكيد لو سألت أي بنت وقلتِ ليها إيه هي الحاجة اللي مش بتحبيها في المطبخ هتقول لك على


طول البصل لأنه بيسبب دموع وحرقان في العين...


والحل هو إنك تحطي البصل قبل ما تنظفيه في حلة فيها مية لمدة نصف ساعة وبعد كده هاتيه


ونظفيه وقطعيه وإن شاء الله مش هيبقى فيه دموع نهائي.. دي طريقة، وفيه طريقة تانية وهي


إنك تحطي البصل بعد ما تقشريه في الفريزر لمدة نصف ساعة.



المشكلة الثالثة


الأكل لزق على النار


ممكن وإنتِ بتعملي الأكل تلاقي جرس الباب رن وتروحي تفتحي وترجعي تاني للمطبخ تلاقي


إن الأكل لزق في الحلة.. طبعا مش معقول إنك ترمي الأكل..


علشان كده أحسن حل هو إنك تطفي البوتاجاز بسرعة وتجيبي حلة تانية وتحطي فيها الأكل ما


عدا الجزء اللي لزق.



المشكلة الرابعة


تغير لون الفاكهة أو الخضار


دي حاجة كلنا عارفينها وهي إن فيه أنواع من الخضار لونها بيتغير بسرعة وبيسود بعد ما


بتتقشر زي البطاطس والباذنجان، وحل الموضوع ده إنك تقشري البطاطس وتقطعيها وتحطيها


في مية بملح ونفس الشيء مع الباذنجان الأسود.


أما بالنسبة للفاكهة زي الموز أو التفاح فياريت إنك تضيفي إليهم عصير الليمون على طول


علشان لونهم مايتغيرش.

د

المشكلة الخامسة


للتخلص من رائحة السمك في المطبخ


دي بقى مشكلة ناس كتير بتعاني منها لدرجة إن فيه ناس مش بتحب إنها تقلي أو تشوي سمك في


البيت بسبب موضوع الريحة اللي بيسببها السمك....


وعلشان تتخلصي من الريحة دي فيه شوية حاجات ممكن إنك تعمليها علشان تقدري إنك تقلي أو


تشوي من غير أي ريحة.


والحاجات دي هي:-


1- حطي شوية خل أو عصير ليمون في زيت القلي أو ضيفي شوية من قشر الليمون الطازج


للزيت وعلى فكرة الحركة دي بتدي للسمك طعم حلو قوي، وبكده يبقى إنتِ ضربتِ عصفورين


بحجر واحد، خلصتِ من ريحة السمك وحصلتِ علي طعم حلو.


2- أو إنك تحطي قطعة فحم غير مشتعلة على الفرن بجانب الصينية اللي بتقلي فيها وخدي بالك


إنك تغطي الصينية دي وافتحي مروحة الشفط والشبابيك كلها وبعد ما تخلصي مافيش مشكلة من


إنك ترشي معطر جو في الشقة وبكده مش هتلاقي ريحة نهائي.



المشكلة السادسة


كسر البيض أثناء السلق


ساعات كتير وإنتِ بتسلقي البيض ممكن إن البيض يتعرض لحدوث شرخ أو كسور أثناء السلق


...
علشان تتغلبي على المشكلة دي يبقى ياريت تحطي معلقة صغيرة خل في المية أو معلقة ملح.


كمان خدي بالك إنك لو لقيتِ إن البيضة اللي هتسلقيها مشروخة يبقى حطي عصير ليمونة في


مية السلق أو غلفي البيضة المشروخة بورق الفويل.



المشكلة السابعة


الحفاظ على الخضروات الورقية من التلف


ممكن إنك تجيبي خس وبقدونس وعلى آخر اليوم تبصي عليه تلاقي لونه بدأ يصفر..


علشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى ياريت بعد تجيبيهم وتغسليهم كويس وبعد كده تجففيهم


وتحطيهم في فوطة وتحطيهم في كيس نايلون وبكده تضمني إن الحاجات دي هتقعد معاكِ لمدة


عشرة أيام ده غير إنها هتكون نظيفة وجاهزة على الاستعمال.



المشكلة الثامنة


شوي اللحوم والفراخ والسمك


فيه بنات كتير قوي بتعتبر شوي اللحوم أو الأسماك مهمة صعبة تكاد تكون مستحيلة بالرغم من


إن الشوي ده مافيش أبسط منه.


وكل الحكاية إنك تاخدي بالك من شوية الحاجات البسيطة دي:


1- شيلي الدهون الموجودة في الفراخ أو اللحمة قبل الشوي.


2- ماتستخدميش شوكة لتقليب اللحمة أو الفراخ المشوية علشان اللحوم ماتتجرحش منك ويبقى


شكلها مش لطيف أثناء التقديم.


3- ماتقلبيش اللحمة أو الفراخ أثناء الشوي كل شوية يعني كفاية مرة واحدة لكل ناحية.


4- خدي بالك وإنتِ بتشوي السمك إن فيه أنواع من الأسماك زي البلطي مثلا لازم تحطي فيها


ردة علشان ماتلزقش في الشواية وفيه أنواع تانية يفضل لفها بورق حراري علشان ماتلزقش.



المشكلة التاسعة


تحمير اللحمة والفراخ والسمك


زي ما الشوي مهمة صعبة برضه التحمير والقلي في الزيت مهمة صعبة علشان اللحوم أو


الأسماك دي ممكن إنها تلزق أو الزيت ممكن إنه يتطاير عليكِ أثناء القلي.



علشان كده لازم تاخدي بالك من شوية الحاجات دي اللي لو عملتيها يبقى إن شاء الله مش


هتلاقي مشكلة.


1- اتأكدي الأول إن الصينية اللي هتقلي فيها مافيش فيها أي آثار للمية ولو حتى مية بسيطة ومن


الأحسن إنك تحطيها الأول على النار لمدة 3 دقائق، وبعد كده تحطي الزيت وبكده تضمني إن


الزيت مش هيتطاير عليكِ.


2- اتأكدي إن الزيت سخن كويس قبل ما تحطي أي حاجة فيه علشان لو حطيتِ قبل ما الزيت


يسخن هتلاقي إن السمك أو الفراخ لزقت فيه.



المشكلة العاشرة


سلق اللحمة أو الفراخ


أنا عارفة إن سلق اللحمة أو الفراخ مافيش فيه مشكلة بس معلش فيه شوية حاجات بسيطة خدي


بالك منها وهي:-


1- قبل ما تحطي اللحمة أو الفراخ في المية اتأكدي إن المية دي وصلت فعلا لمرحلة الغليان.


2- ماتحطيش الملح بعد ما تحطي اللحمة والفراخ على النار... استني شوية وقبل ما اللحمة أو


تستوي بربع ساعة حطي الملح والتوابل.


3- لو لقيتِ إن اللحمة أخذت وقت طويل جدا على النار من غير ما تستوي يبقى ضيفي إليها


معلقة صغيرة من السكر وهي هتستوي على طول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جوهرة التاج
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
جوهرة التاج


انثى
أعلام الدول : نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Egitto10

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح لست البيت ارجوا التثبيت   نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت I_icon_minitimeأغسطس 16th 2010, 08:11

يسلام يا نورا ديما مبدعة

تسلم ايدك بجد على الموضوع التحفة بجد يستحق التثبيت

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 2176152401
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حارس القلوب
قلب المنتدى النابض
قلب المنتدى النابض
حارس القلوب


ذكر
أعلام الدول : نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Egitto10

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح لست البيت ارجوا التثبيت   نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت I_icon_minitimeأغسطس 21st 2010, 23:10

نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 127614



نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 370401


نصائح لست البيت       ارجوا التثبيت 70488369
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح لست البيت ارجوا التثبيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑  :: ««۩ قسم الأسره ۩»» :: منتدى مطبخ قمر-
انتقل الى: