๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑

طريقة عمل الكانيلونى***** 963677
عزيزى الزائر* عزيزتى الزائره
مرحبا بكم فى منتديات قمر الزمان المصريه
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك كما يسعدنا أنضمامكم لأسرتنا كى تصبح فردا منها
شكرالزيارتكم الكريمه وشكرا لأنضمامكم وتسجيلكم
ادارة المنتدي
قمر الزمان

الادارة
Qmr Elzaman


๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑

طريقة عمل الكانيلونى***** 963677
عزيزى الزائر* عزيزتى الزائره
مرحبا بكم فى منتديات قمر الزمان المصريه
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك كما يسعدنا أنضمامكم لأسرتنا كى تصبح فردا منها
شكرالزيارتكم الكريمه وشكرا لأنضمامكم وتسجيلكم
ادارة المنتدي
قمر الزمان

الادارة
Qmr Elzaman


๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑



 
الرئيسيةالأهداءاتأحدث الصورالتسجيلدخول
๑۩۞۩๑ " كل امرئ سيفنى ويُبقي الدهر ما كتبت يداه ، فاحرص أن لا تكتب غير شيء يسرك في القيامة أن تراه " ๑۩۞۩๑ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 ๑۩۞۩๑ (( رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء )) ๑۩۞۩๑ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 ๑۩۞۩๑ أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ.أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ ๑۩۞۩๑
♥️ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 اهلا ومرحبا بكم فى منتداكم منتدى قمر الزمان المصريه ♥️ المنتدى منتداكم فهو منكم وإليكم ♥️ فهو بمثابة بيتكم الثانى ♥️ إسلاميات ♥️ حكم ومواعظ ♥️ ثقافه ومعلومات ♥️ مناقشات جاده وصريحه ♥️ الأخبار اليوميه ♥️ الشعر والأدب ♥️ الخواطر وعذب الكلام ♥️ تسالى وترفيه ♥️ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 مع تمنياتى لكم بقضاء اسعد الأوقات بين أقسامه ♥️ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 واهلا ومرحبا بك زائرنا الكريم يشرفنا ♥️ أنضمامك الى اعضاء منتدانا والى اسرتنا الكريمه طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 ♥️
Cool رجاء من أسرة منتديات قمر الزمان المصريه نرجو من الساده الزوار والأخوه والأخوات الأعضاء عدم نشر أى أعلانات لأى مواقع أو مدونات أو مكاتبات أو أى أرقام جوال أو فاكس أو تيلفونات أو عناوين طريقة عمل الكانيلونى***** 20729 ولكم منا فائق الأحترام والتقديرطريقة عمل الكانيلونى***** 20729
♥️♥️ اهلا ومرحبابكم فى منتداناالحبيب ♥️♥️ اعضاء محترمين ♥️♥️ اخوه ♥️♥️ واخوات ♥️ زائرين ♥️♥️ متمنيين لكم أقامه ممتعه ♥️♥️ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729

**صمتي لا يعني رضاي ♥️♥️ وصبري لا يعني عجزي♥️♥️ وابتسامتي لا تعني قبولي ♥️♥️ وطلبي لا يعني حاجتي ♥️♥️ وحذري لا يعني خوفي ♥️♥️ وسؤالي لا يعني جهلي ♥️♥️ وخطئي لا يعني غبائي ♥️♥️ هي مجرد جسور .. أعبرها لأصل إلى القمه ♥️♥️ طريقة عمل الكانيلونى***** 20729

احلى اعضاء واحلى اخوات فى الله وحشتونى جميعاااااااا طريقة عمل الكانيلونى***** 20729


 

 طريقة عمل الكانيلونى*****

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
قمر الزمان المصريه
ADMINI STARTORS
ADMINI STARTORS
قمر الزمان المصريه


انثى
أعلام الدول : طريقة عمل الكانيلونى***** Egitto10
المهنه : طريقة عمل الكانيلونى***** Collec10
المزاج اليوم : طريقة عمل الكانيلونى***** 110

طريقة عمل الكانيلونى***** Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكانيلونى*****   طريقة عمل الكانيلونى***** I_icon_minitimeأغسطس 11th 2010, 15:31



طريقة عمل الكانيلوني بطريقة سهلة
بسم الله الرحمن الرحيم



من أشهر الأكلات الكانيـــــــــــــــــــلوني


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


واليوم جبت لكم طريقة عمله ونبدأها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بالمقادير



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


3 بيضات (حجم متوسط أو كبير ) / فانيليا / نصف أو ثلاث أرباع كوب من الحليب السائل (حسب نوع الحليب وقوامه ) / الدقيق (ما نقدرش نعطيكم مقادير مضبوطة له (حسب نوع الدقيق لكن ننصحك تضيفيه ملعقة بملعقة حتى تصلي للقوام المطلوب وه أخف من قوام الكيك ...وكل ما يكون القوام رقيق يكون الطعم أخف وألذ)


وبعد خلط المقادير السابقة يضرب الخليط جيدا (أزيلي الرغوة إن تكونت )




وأنا نضع الخليط في كأس عشان أسهل في الاستخدام ...وكذلك نستعين بفنجان قهوة عشان اضمن المقدار متساوي في كل قطعة وتكون جميع القطع بحجم واحد (أكيد المنظر ح يكون أحلى ) (وما أملى الفنجان لأخره عشان ما يتكون كانيلوني غليظ .....الرقيق أفضل )



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





وبعدها أحضري طاجين صغير مدهون دهن خفيف بزيت (ماتكتريش من الزيت لأن الغرض مش قلي الكانيلوني ....الغرض أنه ما يلتصق بالطاجين...من أسرار الكانيلوني الناجح انه ما يكونش مقلي ...



وهكذا فنجان ورا فنجان



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وأهم شئ إن النار هادئة جدا وكل دائرة تستوي على مهلها ...لأنك لو استعجلتي وقويتي النار النتيجة مش ح تكون حلوة وأنا درت قطعتين واحدة بنار هادئة وواحدة على نار عالية عشان تشوفوا الفرق في المنظر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وبعدما تنتهي من كل المقدار ضعي دوائر الكانيلوني على جنب




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ونبدأ بتحضير الحشو وهو عصاج اللحم المعتاد ( لكن عشان عرايسنا الجداد والمستجدات في المطبخ هننزل صور تحضير الحشو للإيضاح)
وهي:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضع شوي زيت على النار ونضيف له بصل مقطع صغير ...(ما تكتريش من البصل لأنه لو كان كتير ح يخلي المذاق حلو ومسكر )


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وتقلبيه لعندما يتغير لونه ويذبل قليلا (بس ماتخليش يتحمر لأنه لو تحمر ح يعطي لون أسود أو بني غامق ...وشكله أكيد مش ح يكون ظريف عند الأكل)



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وبعدها تضيفي اللحم المفروم (يفضل المفروم فرمة واحدة يعني يكون خشن شوية ....مش ناعم زى لحم الكفتة )




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وتقلبيه كل شوي لعند ما يتغير لونه وينشف مائه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ثم تضيفي القليل من الطماطم المعجون (بعض البلدان يسمونه رب البندورة )+ ملح + فلفل أحمر مطحون ( شطة ) وأكيد حسب الرغبة (نحن الليبيين نحبو الأكل السبايسي الحار )





وتستمري في التقليب من حين لأخر وتضيفي القليل من الماء لحد ما يستوي



(وإذا كان اللحم فيه شوية دهن قومي بتصفيته قبل الاستعمال )


بعدها حضري جميع الأشياء وهي : دوائر الكانيلوني واللحم العصاج وصحن فيه طماطم مبشور +رشة خفيفة جدا من الملح (ماتكتريش ملح لان مازال راح تستعملي جبن ) (والطماطم يفضل يكون مبشور مش مطحون في الخلاط ...عشان لو كان ناعم ما راح يثبت على وجه قطع الكانيلوني )







وبعدها تاخذي قطعة من الكانيلوني وتضعي بها قليلا من الحشو وتلفيها على نفسها وتضعيها في طاجين مدهون دهن خفيف بالزيت



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وتستمري بنفس الخطوات إلى أن تنتهي من كل الدوائر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ثم تضعي الطماطم على وجه كل الأصابع (مع مراعاة تواجد الطماطم على وجوههن كلهن يعني مش بينهم )



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم رشة خفيفة من الزعتر المطحون (وهذا ثابت في أغلب الأكلات الإيطالية )


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ثم تضعي جبن مبشور (موتزاريلا أو إيدام )


وتدخليها الفرن من الأسفل مع مراعاة :


عدم إطالة فترة بقائها في الفرن لان كل ما فيها مستوي (دوائر الكانيلوني وكذلك الحشو ) يعني يادوب يتغير لون الأصابع من الأسفل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم تحمريها من فوق (مش واجد يعني يادوب تسيح الجبنة فقط ...ماتخليش الكانيلوني يتحمر واجد ....عشان يكون المنظر أحلى والطعم ألذ
ولما تخرجيها من الفرن استعيني برأس سكين ووسعي وفكي الجبن بين كل الأصابع عشان تضمني تواجد الطماطم والجبن على كل قطعة...وما يتحركوش عند رفع الأصابع من الطاجين (وهذا ايضا من أسرار المهنة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ملاحظة أخيرة للإفادة:



أنا لما أحضر الكانيلوني نقوم بتحضير كمية كبيرة ونضعها في حافظة بلاستيك محكمة الإغلاق في الفريزر ونحتفظ بها لمدة قد تصل لشهر تقريبا ....ونستعين بها لما يجونا ضيوف أو عندنا عزومة فجأة نضيفها للمائدة أو قبل المناسبة بأيام عشان اختصر الوقت...مع مراعاة إني نخرجها من الفريزر قبل مجيئهم بفترة كافية عشان تفك على مهلها ووقت التقديم نسخنها في الميكرريف ....والله العظيم وبكل أمانة كأنها متحضرة في نفس اليوم الطعم والشكل طازج وفريش ويشهي ويحتفظ برائحته مثل ماهيا ....

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

Uploaded with [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وقدميه لأحلى ضيوف وأحلى عائلة واستمتعي بطعم رائع وشكل أروع ورائحة ولا أروع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://moon.ahlamontada.net/index.htm
نورا
مراقبه عامه
مراقبه عامه
نورا


انثى
أعلام الدول : طريقة عمل الكانيلونى***** Egitto10
المهنه : طريقة عمل الكانيلونى***** Studen10

طريقة عمل الكانيلونى***** Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلونى*****   طريقة عمل الكانيلونى***** I_icon_minitimeأغسطس 11th 2010, 15:56

مشكورة يا اختى

اول مرة اسمع عن هذة الاكلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حارس القلوب
قلب المنتدى النابض
قلب المنتدى النابض
حارس القلوب


ذكر
أعلام الدول : طريقة عمل الكانيلونى***** Egitto10

طريقة عمل الكانيلونى***** Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلونى*****   طريقة عمل الكانيلونى***** I_icon_minitimeأغسطس 11th 2010, 20:51

بجد يا قمر ليكى حاجات غريبه


لكن بجد بجد انتى متميزه فى كل شىء


حتى فى أختيار أكلاتك وموضوعاتك


طريقة عمل الكانيلونى***** 127614




طريقة عمل الكانيلونى***** 370401
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حارس القلوب
قلب المنتدى النابض
قلب المنتدى النابض
حارس القلوب


ذكر
أعلام الدول : طريقة عمل الكانيلونى***** Egitto10

طريقة عمل الكانيلونى***** Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلونى*****   طريقة عمل الكانيلونى***** I_icon_minitimeأغسطس 12th 2010, 22:41

قمر الكله دى فعلا جميله جدا لكن متعبه


الحاجه بتشكرك



:shock:



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكانيلونى*****
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل السينابون
» طريقة عمل المنين
» طريقة للتبييض
» طريقة عمل عشاء خفيف
» مسابقه لجميع الاعضاء *****

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑  :: ««۩ قسم الأسره ۩»» :: منتدى مطبخ قمر-
انتقل الى: