๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑

اجمل الاكلات المصرية 963677
عزيزى الزائر* عزيزتى الزائره
مرحبا بكم فى منتديات قمر الزمان المصريه
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك كما يسعدنا أنضمامكم لأسرتنا كى تصبح فردا منها
شكرالزيارتكم الكريمه وشكرا لأنضمامكم وتسجيلكم
ادارة المنتدي
قمر الزمان

الادارة
Qmr Elzaman


๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑

اجمل الاكلات المصرية 963677
عزيزى الزائر* عزيزتى الزائره
مرحبا بكم فى منتديات قمر الزمان المصريه
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك كما يسعدنا أنضمامكم لأسرتنا كى تصبح فردا منها
شكرالزيارتكم الكريمه وشكرا لأنضمامكم وتسجيلكم
ادارة المنتدي
قمر الزمان

الادارة
Qmr Elzaman


๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑



 
الرئيسيةالأهداءاتأحدث الصورالتسجيلدخول
๑۩۞۩๑ " كل امرئ سيفنى ويُبقي الدهر ما كتبت يداه ، فاحرص أن لا تكتب غير شيء يسرك في القيامة أن تراه " ๑۩۞۩๑ اجمل الاكلات المصرية 20729 ๑۩۞۩๑ (( رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء )) ๑۩۞۩๑ اجمل الاكلات المصرية 20729 ๑۩۞۩๑ أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ.أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ ๑۩۞۩๑
♥️ اجمل الاكلات المصرية 20729 اهلا ومرحبا بكم فى منتداكم منتدى قمر الزمان المصريه ♥️ المنتدى منتداكم فهو منكم وإليكم ♥️ فهو بمثابة بيتكم الثانى ♥️ إسلاميات ♥️ حكم ومواعظ ♥️ ثقافه ومعلومات ♥️ مناقشات جاده وصريحه ♥️ الأخبار اليوميه ♥️ الشعر والأدب ♥️ الخواطر وعذب الكلام ♥️ تسالى وترفيه ♥️ اجمل الاكلات المصرية 20729 مع تمنياتى لكم بقضاء اسعد الأوقات بين أقسامه ♥️ اجمل الاكلات المصرية 20729 واهلا ومرحبا بك زائرنا الكريم يشرفنا ♥️ أنضمامك الى اعضاء منتدانا والى اسرتنا الكريمه اجمل الاكلات المصرية 20729 ♥️
Cool رجاء من أسرة منتديات قمر الزمان المصريه نرجو من الساده الزوار والأخوه والأخوات الأعضاء عدم نشر أى أعلانات لأى مواقع أو مدونات أو مكاتبات أو أى أرقام جوال أو فاكس أو تيلفونات أو عناوين اجمل الاكلات المصرية 20729 ولكم منا فائق الأحترام والتقديراجمل الاكلات المصرية 20729
♥️♥️ اهلا ومرحبابكم فى منتداناالحبيب ♥️♥️ اعضاء محترمين ♥️♥️ اخوه ♥️♥️ واخوات ♥️ زائرين ♥️♥️ متمنيين لكم أقامه ممتعه ♥️♥️ اجمل الاكلات المصرية 20729

**صمتي لا يعني رضاي ♥️♥️ وصبري لا يعني عجزي♥️♥️ وابتسامتي لا تعني قبولي ♥️♥️ وطلبي لا يعني حاجتي ♥️♥️ وحذري لا يعني خوفي ♥️♥️ وسؤالي لا يعني جهلي ♥️♥️ وخطئي لا يعني غبائي ♥️♥️ هي مجرد جسور .. أعبرها لأصل إلى القمه ♥️♥️ اجمل الاكلات المصرية 20729

احلى اعضاء واحلى اخوات فى الله وحشتونى جميعاااااااا اجمل الاكلات المصرية 20729


 

 اجمل الاكلات المصرية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اميرة القصر
Admin
Admin
اميرة القصر


انثى
أعلام الدول : اجمل الاكلات المصرية Egitto10
المهنه : اجمل الاكلات المصرية Unknow10
المزاج اليوم : اجمل الاكلات المصرية Mzboot11

اجمل الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: اجمل الاكلات المصرية   اجمل الاكلات المصرية I_icon_minitimeيونيو 7th 2009, 18:22


طريقة عمل الثخينة:
اولا نجيب الرقاق عارفينه طبعا ونكسره قطع كبيرة نسبيا فى طبق عميق ونسخن الشوربة ونضيف بالملعقة بعض الشوربه على الرقاق حتى يتشرب ويلين بس مش كتير
لاننا هنجيب بعد كدة عصاج " لحمة مفرومة مع بصل مفروم " معروف طبعا ونحطه على النار مع شوربه برضه ونتركه يغلى ثم نضيف اللحمة بباقى الشوربة على الرقاق
ونحمر لحمه " قطع" بالسمنة البلدى ونضعها على الوجه
كلها لحوم؟؟؟؟طبعا " لانها اكله صعايدة" وعلى فكرة بتتاكل بالايد مش بالشوكة ولا المعلقة

الشعرية باللبن
وهى عبارة عن شعرية عادة نحمصها فى طاسة حتى تحمر ثم نضيف اليها اللبن تدريجيا يعنى شوية ولما تغلى نزود وهكذا حتى تستوى لان لو صبينا اللبن مرة واحدة هتتشربه وتعجن وهى المفروض تبقى شبه الشوربة وبعدين نزودها ملح حسب الرغبة
وطعمها تحففففففففففه...
وفى اكله كمان بالشعريه هى
الشعرية بالسكر:
نسلق الشعريه فى ماء عادى حتى تنضج وتشرب مائها ثم نضيف لها السكر وناكلها
البامية:
اولا بامية بالصلصة معروفة طبعا "تسبيكة اللى هى بصل محمر مضاف له طماطم معصورة وبعدين تترك على النار حتى تتسبك ثم نضع فيها البامية وافضل طعم ليها لما بتتزود لحمة ضانى وشوربة ضانى وتتحط فى طاجن فخار وتغطى وشها بورقة فويل وسيبيها تستوى فى الفرن براحتها
المفروكة او الويكا:
بامية خضرا نقطعها قطع ونحطها فى الشوربة مع فصين توم سليمين بدون تقطيع وقليل من الملح تترك على النار حتى تنهرس البامية او يعنى تستوى تماما وبعدين بالمفراك " وهو حاجة كدة خشب ذراع وفى اسفلها قطعه تشبه المروحة توضع فى الطعام ويتم لف او برم الذراع الخشبية للتقليب وممكن بمضرب سمى مضرب اليايى وهو مضرب حلزونى او حطيها فى الخلاط وريحى دماغك حتى تختفى قطع الباميا تماما وبعدين صبيها فى طبق وصبى عليها باقى سمن تحمير اللحم على الوجه
الباميا الناشفة:
باميه مجففة وبعدين نطحنها حتى تصير بودرة وبعدين تتعمل زى الملوخية الناشفة بالظبط لكن بدون طماطم يعنى نحمر توم وبعدين نحط البامية قليل جدا لانها بتتقل بسرعة وبعدين نحط عليها الشوربة و الملح ونقلب وتغلى غلوة واحدة فقط
البصارة او بيصارو "بالفرعونى"
ربع كيلو فول جاف بدون قشره
ربطتين كزبرة خضراء
بصلة متوسطة
عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة
قليل من النعناع الجاف
ملح و فلفل حسب الذوق
- للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة او بصل


الطريقة:

- ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً .
- بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط .
- يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق .
- تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق او يتم عمل بصل محمر "شبه المستعمل فى الكشرى " وهو الافضل و تقدم .
[size=21]طاجن عكاوى
نشترى العكاوى وهى "ديل البقرة او الجاموسة" وعشان كدة بتبقى عبارة عن فقرات عظمية
نخليها نخلى العظم عن اللحم نسلق العظم عشان الشوربة واللحم نحمره مع بصل واى خضار تفضليه وبعدين شوية شوربة عكاوى السابق عملها وطماطم وصلصة طماطم وندخله الفرن
[size=16]

الخبيزة على الطريقة المصرية


المقادير:
1/2 كيلو خبيزة

حزمة سلق
حزمة شبت
حزمة كسبرة
نص وعاء شوربة لحم
ربع كوب أرز
2 بصلة كبيرة
4 ملاعق كبيرة سمن
رأس توم مدقوقة

الطريقة:
يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة.
نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة
.
تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط
.
خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار
.

الطشة
:
نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر
.
بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقوقة

بعد أن يحمر الثوم ضعي عليهم الخبيزة (الخليط الذي تم صنعه سابقا)
ثم أقلب وأطفي.

[size=16][size=29]كشك الصعايدةهو
عبارة عن كور ناشفة كدة بتتباع

تجيبها وتحطيها فى مية لحد ما تتطرى وبعدين بنعملها بالبي المقلى يعنى تحطى السمنة وبعدين البيض وبعدين تحطى عليه الكشك وتقلبيهم
الكشك التركى
من الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .

المقادير :
- 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .
- 3 ملعقة دقيق .
- كوب كبير لبن .
- بصلة متوسطة .
- 2 ملعقة أرز.

الطريقة :
- ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .
- يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .
- يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .
- ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل .
كفتة الارز :
لحمة مفرومة مع رز مصرى مغسول مع بقدونس وتوم وبصل وتوابل "ملح وفلفل اسمر وكمون"
وتطحن مع بعضها
وبعدين تتعمل صوابع وتتحمر فىالزيت و بعدين تتحط فى صلصة توم "توم محمر نحط عليه عصير طماطم حتى يتسبك" وفى ناس بتحب تحط معاها بطاطس مقطعة مكعبات بطاطس وتتاكل جنب الرز حبة وحبة وهو بالمناسبة نجيب شوية رز ونحمرهم حتى يتحولو للون الذهبى وبعدين نحط باقى الرز ونقلب ونزود الملح وبعدين الشوربة وهكذا الى اخر طريقة الرز العادى

السبانخ بالصلصة:
اولا نعمل الصلصة " التسبيكة" بصل مفروم نحمره وبعدين نضيف له طماطم معصورة و ملح وتوابل ونتركه على النار حتى تتماسك ثم نضيف السبانخ " بعد تنضيفها وتقطيعها طبعا" وشوربة لحم وممكن نضع اللحم ايضا بها وبعدين نتركها حتى يذبل ورق السبانخ فى الصلصة ثم نحمر قليل من الارز المصرى " واحيانا يستعمل الفريك" فى طاسة حتى يتحول للون الذهبى ثم نضيفه للسبانح ونضيف الملح و التوابل حسب الرغبة ولكن للعلم السبانخ لا تحتاج لكثير من الملح لانها تحتوى على املاح ويكون علامة نضجها هو نضج الارز الموجود بها وتؤكل مع ارز محمر "حبة وحبة"
احيانا فى الصعيد يتم طبخ السبانخ خضرا بدون صلصه حمرا
وذلك بوضع السبانخ فى الشوربة حتى تذبل "دون صلصة" ثم الارز المحمر وباقى الخطوات عادى
طبق اليخنى
المقادير
1/2 ك خضار مشكل حسب الرغبة
1/2 ك لحم بقرى
2 حبة بصل
2 فلفل اخضر
فلفل اسود -حبهان - ورق لورى - كمون - ملح - بهارات -4 فصوص ثوم
صلصة طماطم
2 كوب ماء
زبدة
الطريقة
1 - ضعى القدر على النار و ضعى فيه الزبد مع البصل مقطع شرائح وقلبى حتى يصفر لون البصل ثم ضعى الفلفل الاخضر و قلبى تم ضعى الثوم وقلبى لمدة دقائق ثم ضعى الحم مقطع مكعبات وقلبى حتى يشرب الحم ماؤه ثم ضيفى اكواب الماء حسب حاجة اللحم للنضوج وتضيفى البهارات و التوابل جميعها
2- قبل ان يتم نضوج اللحم (يعنى تجدى قطعة اللحم تمضغ ولكن ليست تامة ) ضعى الخضار المشكل (بطاطس مكعبات و كوسة و جزر و بسلة و فصولية ) وقلبى واتركيه على النار حتى تمام النضوج و بالهناء والشفاء

طريقة ورقة اللحم
اولا هاتى اللحم يفضل لحم ضانى او سمانة اللحم
وتبليها بالملح والفلفل الاسمر الخشن "المدقوق " مش المطحون البودرة وبعدين هاتى ورقة فويل وحطيها فيها وهاتى بصل كتيييييييير وقطعيه قطع كبيرة يفضل جوليان وحمريه على النار الى ان يصفر فقط
وحطيه على اللحمة ولو كنتى جبتى سمانة افتحيها واحشيها بالبصل واقفليها وبعدين اقفلى الفويل كويس عليها ودخليها الفرن وممكن تبشرى عليها بطاطس
[/size][/size][/size][/size]
[/size][/size][/size][/u]
[/size][/size][/size][/size]
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://moon.ahlamontada.net
 
اجمل الاكلات المصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اضحك من قلبك مع النكت المصرية
» لقمة بنكهة المصرية لأول مرة منذ 19 عاما بفضل الحسامين
» الزوجة المصرية .. المفترية الأولى في العالم والأكثر ضربًا لزوجها
» اجمل قصة حب
» ما اجمل الطبيعه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
๑۩۞۩๑ منتديات ♥ ♥ قمر الزمان ♥ ♥ المصريه ๑۩۞۩๑  :: ««۩ قسم الأسره ۩»» :: منتـــدى حـــواء-
انتقل الى: